Bröllopstrender 2024

Ros på bröllop, peach fuzz färgad.

Det här med trender som genomsyrar vårt samhälle gäller i lika stor grad Bröllop.
Årets färg är Peach Fuzz, alltså persikefärgat.

 

Tänk allt ifrån klänning, utsmyckning av kyrka och bröllopslokal, ja till och med tårtan kan dekoreras med persikans milda pastellfärg.

 

Brudens klänning är en riktig snackis.

 

I år förutspås det figursydda klänningar som bärs som en andra hud. Därtill ett dramatiskt och romantiskt släp som med fördel dekorerats med pärlor, spets och andra glimmande saker.

 

För en mer modern och minimalistisk stil skippas släpet. Siden och satin skapar ett lyxigt utseende. Ni vet, en snygg brud i lyxförpackning, som Lillbabs sjöng.

 

Brudtärnornas klänningar.

 

Har ni sett någon amerikansk film där ett bröllop ingår? Minns ni de stackars brudtärnorna som fick likadana klänningar att bära? Allihop såg de ut som vulgära cupcakes.

 

Den nya trenden är att låta tärnorna välja sina egna klänningar med den färg och stil som passar dem. Det gör bröllopet vackert och personligt, tärnorna bekväma samt att det är miljövänligt då tärnorna kan använda sina klänningar till nästa bröllop eller vilken fin fest de än ska bevista.

 

Bröllopsfotot.

 

Ja, nu för tiden står inte brudparen som statyer och stirrar in i kameran. Dagens fotografer tar spontana livfulla och roliga bilder på bröllopet. De flesta använder dessutom drönare så man får bilder/filmer tagna från ovan.

 

Bröllopsakten.

 

När jag var liten, på 60-70-talet, var det många flickors dröm att gifta sig i ett slott. Kanske är det så ännu, men det jag hör från små flickor är att de är prinsessor, att gifta si i ett slott verkar vara överkurs. Hur som helst. När du samma dröm som jag gjorde kan du gifta dig i ett slott.

 

Många vackra slottskapell står till ert förfogande.
Kanske det räcker med en herrgård? Då finns det mycket att välja bland runt om i Sverige.

 

Bröllopsfesten.

 

Trenden med att tänka miljövänligt har även nästlat sig in på bröllopsmarknaden. Bra vad? Många hyr lokal i samband med vigseln, slott herrgård, med porslin och all inklusive. Inte en endaste plastmugg så långt ögat kan se.

 

Annars kanske ni fixar hela bröllopet med kläder, mat, lokal o.s.v. i närområdet. Alltså, de tänker till. Vad går att göra både billigare och mer miljövänligt?

 

Till exempel: vill ni ha er fest tillsammans med all familj och vänner, fixa mat och allt själva. Då finns det hur många fina bygdegårdar som helst att välja på i vårt avlånga land.

Dela inlägget: