Bröllopsresor: En magisk start på äktenskapet i Sri Lanka

Efter det stora bröllopet, när alla beslut om var och när vigseln ska äga rum är tagna, är det dags att planera nästa stora äventyr: bröllopsresan. Denna speciella resa kan se ut på många olika sätt och ta er till de mest avlägsna hörn av världen, allt beroende på era personliga drömmar och önskemål.

För oss blev valet Sri Lanka, ett exotiskt paradis som erbjuder en blandning av kultur, historia och enastående natursköna landskap. Vi inledde vår resa med en mellanlandning på Maldiverna, där vi från flygplanets fönster kunde skåda öns kritvita stränder och turkosblå laguner. Även om vi inte stannade där, blev detta en oförglömlig start på vår resa.

Den praktiska resan och ankomsten till Sri Lanka

Väl i Sri Lanka möttes vi av vår researrangör, Scandorama, och välkomnades med en välbehövlig luftkonditionerad buss—en lättnad i det 38 graders tropiska klimatet. Med både en Svensk och en Lankesisk guide började vår upptäcktsfärd. Trafiken i landet var ett äventyr för sig med konstant tutande som en hälsning snarare än en varningssignal.

Upplevelser och kulturella möten

Under resans gång besökte vi många av landets värdefulla tempel, vilka vittnar om en religiös harmoni som är sällsynt. Här samlades buddhister, kristna och hinduister under samma tak för att be till sina gudar, en övertygande bild av fred och tolerans.

Kandy

I Kandy besökte vi Den heliga tandens tempel, en av de mest heliga platserna för buddhister världen över. Templet husar en relikskrin där det sägs att en av Buddhas tänder är bevarad.

Nuwara Eliya

Känt som “Lilla England” för sin koloniala arkitektur och vackra trädgårdar, bjöd Nuwara Eliya på en kyligare klimat. Här lärde vi oss om teets kultur på en av de många teplantagerna och besökte en lokal tefabrik.

Yala Nationalpark

En safari i Yala Nationalpark där vi fick se leoparder och elefanter i deras naturliga miljö var en av höjdpunkterna.

Pinnawala Elephant Rescue

I Pinnawala fick vi en nära kontakt med elefanter som räddats och rehabiliterats, en rörende upplevelse som stärkte vår kärlek till djur och natur.

Hikkaduwa

Vår resa avslutades vid stranden i Hikkaduwa, där vi njöt av solen och det varma vattnet, och till och med fick se havssköldpaddor simma förbi.

Avslutande tankar

Om ni söker en bröllopsresa som kombinerar äventyr, kultur och naturlig skönhet, är Sri Lanka ett utmärkt val. Varje steg av resan bidrar till nya minnen som ni kommer bära med er genom ert gemensamma liv.

I nästa del av vår serie om bröllopsresor tar vi er med till Irland. Tills dess, dröm stort och res klokt!

Vänliga hälsningar,

Ulla

Dela inlägget: