Tankar kring mat på ditt bröllop

Att planera ett bröllop innebär att hantera många detaljer, och en av de viktigaste är maten. Vad ska ni servera? Utbudet är enormt. Föredrar ni viltkött, nötkött, kyckling, gris, fisk eller vegetariskt? Kanske gillar ni svensk, thailändsk, indisk, grekisk mat eller tacos? Som ni märker finns det mycket att fundera över.

Ska ni ha en tre- eller fyrarättersmiddag? Hur länge ska festen pågå? Behöver ni “nattamat” för de där vännerna som aldrig vill gå hem? Och sedan är det frågan om budget. Vad får maten kosta per kuvert?

När ni har klargjort dessa detaljer är det dags att bestämma vem som ska laga maten. Om ni väljer catering, kan ni kolla in de firmor som är registrerade på https://sweddings.se/. Fixar ni det själva eller väljer en blandning av båda?

Glöm inte bröllopstårtan https://sweddings.se/lokal-catering/, som ofta behöver beställas i god tid. Har ni vänner och bekanta som kan bidra? Kanske känner ni en bonde som kan sälja er råvaror, en stjärnkock, bagare eller någon annan skicklig matlagare? Eller kanske ni själva är både bönder och kulinariska experter.

Min egen bröllopsmeny skulle kunna se ut så här:

Förrätt: Kräft- och kantarellrullar med vitlökssås och örtsås.

Huvudrätt: Grillbuffé med dovhjort, vildgris, älg och vegetariska alternativ. Potatissallad på färskpotatis, coleslaw och en mängd olika röror.

Efterrätt: Crème brûlée med färska hallon.

Nattamat: Ostbricka med kex, vindruvor, jordgubbar och päron.

Nu har jag fördelen att min man är jägare, så vi har tillgång till viltkött. Kanske känner ni också en jägare? Och glöm inte att fråga era gäster om allergier.

Oavsett vad ni väljer att servera och hur maten tillreds, hoppas jag att det blir riktigt gott.

Lycka till!

Ulla

Dela inlägget: